Maandag avond

Bridgecursus
Een bridgecursus begint meestal in  januari of september. De lesgroepen bestaan uit minimaal 12 tot maximaal 16 cursisten. Op dit moment zijn de beschikbare dagdelen: maandagavond en woensdagmiddag. Zie voor de actuele locatie bij de lesdata.

Opbouw les
Een les bestaat globaal uit twee delen: Een interactieve powerpointpresentatie en een oefengedeelte.

Lesduur
Elke les duurt in totaal ongeveer 2,5 uur. In het theoriegedeelte wordt aan de hand van het lesboekje in een rustig tempo de lesstof uitgelegd.

Oefenen
Het tweede deel bestaat uit het spelen van oefenspellen met de mogelijkheid om vragen te stellen.

Huiswerk
Aan het einde van iedere les wordt het huiswerk voor de volgende les opgegeven.
Tussen de lessen kunnen via de mail extra opdrachten worden gegeven.

Cursusduur
Elk cursusboek bestaat uit 12 hoofdstukken. In principe per les een hoofdstuk.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal bestaat uit 1 van de boekjes “Leer bridge met Berry Westra” en desgewenst een bijbehorende CD rom (of app)  waarmee thuis op de computer spellen van ieder hoofdstuk geoefend kunnen worden. Voorts ontvangen de cursisten via de mail tussen de lessen door uitdagende opdrachten. Daarnaast ontvangen de cursisten via de mail achteraf de samenvatting van de powerpointpresentatie.

Kosten
De kosten voor ieder lesblok zijn € 150, exclusief lesboek; voor het boekje circa € 13 en de eventuele CD rom circa € 25 (indien besteld via de docent).
Oefenapps kunnen niet (met korting) via de docent besteld worden.

Oefenavonden
Vaak ontstaan er door de cursisten zelf georganiseerde oefenavonden waarbij cursisten in groepjes van minstens 4 mensen bij iemand iedere week, tussen de lessen door, thuis bridgen.