Bridge algemeen

Wat is bridge ?

Bridge is een fantastisch kaartspel waaraan je op alle niveau's veel plezier kunt beleven. Of je nu beginner bent, thuisbridger, clubbridger of expert: iedereen vindt het leuk! Kijk eens op wikipedia
Ondanks dat bridge geen spel is met "volledige informatie" (waarbij alle spelers over dezelfde informatie beschikken) zoals schaken, dammen of go, is het een denksport. Maar dan wel een die iedereen kan leren!

Waarom leren bridgen ?

Als je wereldkampioen bridge wilt worden ben je waarschijnlijk al te laat. Daarvoor moet je echt wel ruim voor je twintigste beginnen met bridge. Maar als je een leuke uitdagende hobby zoekt, dan moet je zeker eens naar bridge kijken. Bridgen is goed voor je hersenen, je traint voortdurend je geheugen en je komt ook nog eens in aanraking met allerlei leuke mensen. Een cursiste (75+) verzuchtte: "ik ben zo blij dat ik op bridgeles ben gegaan; ik heb daardoor zoveel leuke mensen leren kennen in mijn nieuwe woonplaats Houten".

Hoe kunt u bridge leren ?

In Nederland zijn veel bridgeleraren actief. Je kunt het beste kiezen voor een NBB-gediplomeerde docent. Deze leraren kunnen je de eerste beginselen van het bridge bijbrengen door middel van een basiscursus voor beginners. Zo'n cursus bestaat in de regel uit tien tot vijftien lessen van ongeveer 2,5 uur die 's ochtends, 's middags of 's avonds worden gegeven. De cursussen starten meestal in september en januari. Bridge leren is niet moeilijk, maar het moet wel goed worden uitgelegd. Dat is de reden dat er bridgecursussen gegeven worden. Al vanaf les één echter zit u met de kaarten in de hand en leert u het spel spelenderwijs.